Tycker man att armbrytning är mer än bara en kul aktivitet som man gör med ett gäng vänner då och då så kanske det är så att man vill börja syssla med armbrytning på en mer seriös nivå. Då behöver man ofta söka sig till en klubb. Men hur ska man egentligen gå tillväga om man vill börja med armsport som idrott?

Det första som är bra att göra är att se så att det finns en klubb som sysslar med armsport i din närhet. Detta kan man kolla upp genom att gå in på Svensk Armsports hemsida och spana in rubriken som heter klubbarna. Där finns alla klubbar som är registrerade inom Svensk Armsport med och det går att se dem över en Sverigekarta. Klubbarna är inte många ur ett internationellt perspektiv men som tur är så är de jämnt fördelade över landet så de allra flesta har en klubb relativt nära sitt hem.

Är det dock så att man inte har en klubb i närheten så kan man istället försöka söka upp likasinnade i sitt område. Detta kan man göra via exempelvis forum på internet eller på Facebook. Eller så kanske man kan övertala ett par vänner att börja träna armbrytning. När man väl fått ihop ett gäng brukar det gå lättare att få in fler personer, och vips så har man en helt egen klubb.

Det kan vara bra att skaffa rätt utrustning samt en lokal man kan befinna sig i då man tränar. När man tävlar i armbrytning så använder man sig av särskilda armbrytarbord så det kan vara bra att försöka få tag på ett par sådana så att man lär sig rätt så att säga.

Vill man starta en klubb och känner att man inte har råd så ska man komma ihåg att man ofta kan få aktivitetsstöd från sin kommun.