Holger Krekola brukar inom armsporten ses som den som tog sporten till Sverige. Han var tidigt ute med att anordna tävlingar runt om i landet och var den drivande kraften för sporten innan den hade organiserats på ett ordentligt sett. Många menar rent av att sporten inte skulle finnas i Sverige idag om det inte vore för Holger Krekola. Men vem är han då?

Holger Krekola kommer från Eskilstuna och ägnar sig förutom armbrytning även mycket åt bastubyggande. Han började tidigt att bryta arm, redan under mellanstadiet brukade han bryta arm både i skolan med kamraterna och hemma. Det var hans pappa som inspirerade honom. Han hade varit sjöman och hade bland annat blivit världsmästare vid 67 års ålder. Holger lyckades vinna över sin mor i armbrytning när han var 12 år gammal och när han var 17 lyckades han vinna över sin far för första gången. Den matchen var så hård att pappan började blöda på armbågen.

Samma år slog han Ray Yvander som var styrkelyftare, efter matchen gick Ray ut och svalkade av sin arm i snön eftersom den värkte så mycket.

Krekola tävlade för första gången i de skånska öppna mästerskapen när han var 20 år gammal år 1981, två år senare tog han sitt första SM-guld. Då fanns det dock inget förbund som anordnade tävlingen utan den anordnades av det lokala hockeylaget i Norrköping.

Sedan dess har han vunnit cirka 20 SM-titlar. Holger grundade det svenska armsportförbundet år 1987 och var ordförande tills han avgick vid millenieskiftet. Under den tiden anordnades bland annat världsmästerskapen i Sverige då ca 200 personer deltog. Det var även Holger som startade Sveriges mest kända tävling inom armsport, nämligen Golden Arm.

Trots den respekt för sportens framgång i Sverige och den uppenbara respekt han får tack vare s sin styrka så brukar Holger beskrivas som en stor och snäll Björn.