Den kanske mest kända och mest framgångsrika klubben inom armsport är Storumans Armbrytarklubb i Lappland. Att sporten är populär just där är ingen slump, det är nämligen från Storuman i Lappland som både Heidi Andersson och kusinen Fia Reisek kommer ifrån. Det är även i Storuman som dokumentärfilmen Armbryterskan från Ensamheten utspelar sig, som handlar om just Heidi Andersson.

Men det är också så att man alltid har brutit arm i Lappland och därmed även i Storuman. I praktiken var det en kvinna som startade det hela. Det var nämligen Kent Anderssons fru Jeanette Andersson som övertalade sin man att tillsammans med sin bror Lasse samt spjutkastaren Lage Rönnholm bege sig till tävlingen Golden Arm i Eskilstuna. Detta efter att Jeanette sett ett inslag om sporten på TV; detta gjorde hon egentligen för att hon var trött på att stolar och bord gick sönder i hemmet under sessioner av armbrytning. Det gick dock bra för de tävlande, vilket ledde till att intresset för armbrytning ökade istället för minskade, som Jeanette hade tänkt sig.

Man bildade då en klubb för sporten i området år 1993 som bland annat anordnade resor till tävlingar långt bort. Det gick bra för klubben och detta ledde till att många sökte sig till sporten i området, men det var dock inte bara guld och gröna skogar. Många opponerade sig mot denna nymodighet och tyckte att det inte var någon riktig sport och att ungdomar istället borde ägna sig åt riktig sport som till exempel slalom eller längdskidåkning; det ledde till och med till att någon år 2004 tuttade eld på klubbens lokal. Året därpå bytte klubben namn från Lappmarkens Armbrytarklubb till Storuman Armsport. Detta berodde på att sporten hade växt sig stark i även andra delar av Lappland.

Storuman är kanske idag den plats i Sverige där armbrytarsporten är som störst, allt tack vare Jeanette Anderssons önskan att bli av med den.